Men At Work

Men At Work TV Produkties
Gustoweg 15
3029 AR Rotterdam
Tel: 010-4733777
Fax: 010-2732492
info@menatwork.tv

TV-Programma's


Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 944 in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-content/themes/menatwork/functions.php on line 134

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal

Ieder jaar testen Nederland en Vlaanderen hun spellingvaardigheden bij Het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

Het Groot Dictee wordt sinds 1991 ieder jaar georganiseerd door Men At Work TV Produkties i.s.m. de Volkskrant, NTR, VRT en De Morgen. De opname vindt plaats in het gebouw van de Eerste Kamer in Den Haag.

Ieder jaar doen dertig prominenten mee aan Het Groot Dictee; twintig Nederlanders en tien Vlamingen. Ook werden er na een voorronde dertig deelnemers geselecteerd door De Volkskrant en de Vlaamse krant De Morgen.

De presentatie is in handen van de Nederlander Philip Freriks en sinds 2005, de Belgische Martine Tanghe. Advocaat Inez Weski is sinds 2011 juryvoorzitter van het Groot Dictee. Zij volgte oud-minister van OC&W Ronald Plasterk op, die zijn termijn van drie jaar had volbracht.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal bestond in december 2014 25 jaar! Bart Chabot schreef deze jubileumeditie van Het Dictee.

Philip Freriks boeken? Neem direct contact op met zijn manager.
Lees ook de biografie van Philip Freriks.