Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/load.php on line 651

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/theme.php on line 2241
Jörgen Raymann – Men At Work TV Produkties
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/formatting.php on line 4387

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/formatting.php on line 4387

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/formatting.php on line 4387

Men At Work

Men At Work TV Produkties
Gustoweg 15
3029 AR Rotterdam
Tel: 010-4733777
Fax: 010-2732492
info@menatwork.tv

Artiesten


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/formatting.php on line 4387

Warning: preg_replace(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 944 in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-content/themes/menatwork/functions.php on line 134

Jörgen Raymann

In goed overleg met Jörgen Raymann, verzorgt Men At Work TV Producties niet langer zijn boekingen en artiestenmanagement. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.jorgenraymann.com

Biografie

Jörgen Raymann werd in 1966 in Amsterdam geboren. Hij groeide echter op in Suriname. Later keerde hij terug naar Nederland om aan de Erasmus Universiteit Rotterdam economie te studeren. Tijdens zijn studie kwam Jörgen voor het eerst in aanraking met cabaret.
Terug in Suriname startte hij zijn restaurant ‘Pedro’, waar hij een aantal keren per maand cabaretdiners organiseerde. Deze avonden waren zeer succesvol en werden een begrip in Paramaribo. Hier werd de basis gelegd voor zijn carrière als cabaretier.
Zijn televisiecarrière in Nederland begon in 1999 met het presenteren van ‘The Comedy Factory’ bij de NPS. Zijn definitieve doorbraak kwam snel daarna met het veelzijdige late-night-programma ‘Raymann is Laat’, later getiteld ‘zo: RAYMANN’, waarin Tante Es vooral de show steelt. Het programma beleefde in 2011 het 10-jarig bestaan. In 2013 werd het 25e seizoen van de late-night-show uitgezonden, hetgeen een unicum genoemd kan worden in Hilversum. Op 5 oktober 2014 was de laatste aflevering van ‘zo:RAYMANN’ te zien op de zondagavond. Vanaf 1 november ging Jörgen met zijn nieuwe programma ‘RAYMANN!’ naar de zaterdag met 8 afl. (NPO1 om 22:00 uur). In maart 2015 kreeg Tante Es dan eindelijk haar eigen tv-show: Dat ding van Tante Es.

Jörgen kan als cabaretier met veel humor en de nodige scherpte een verhaal of boodschap overbrengen, zijn toedracht staat als een huis. Als motivational speaker presenteert hij bij optredens in het bedrijfsleven en bij maatschappelijke organisaties hoe je succesvol doelen kunt bereiken. Passie, focus, overzicht, betrouwbaarheid en kennis zijn zijn keywords.

Televisie
De publieke exposure kwam in Suriname met de uitzending van zijn oudejaarsconference in 1995. Daarna maakte hij zijn eerste ‘Sun Dish’-reclame, waarmee hij razend populair werd als buurvrouw ‘Esselien van Doornegat’. In 1996 volgde zijn tweede oudejaarsconference.
Met een aantal musici-vrienden maakte hij zijn eerste voorstelling.
Toen Jörgen steeds vaker met zijn cabaretvoorstellingen Nederland aandeed, werd hij gevraagd om ‘The Comedy Factory’ te presenteren bij de NPS. Een toonaangevend stand-upcomedy programma waarin nationale en internationale comedians optraden. Het programma liet een mix aan comedy zien, zoals black, visueel, smart, observerend.
De definitieve doorbraak kwam in 2001 met het veelzijdige late-night-programma ‘Raymann is Laat’, een amusant en informatief programma met een aantal vaste onderdelen, waaronder natuurlijk ‘Tante Es’ (Esselien van Doornegat), ‘Altijd Prijs met Ahmed’ (de slager) en Quintis Ristie.
In september 2010 veranderde de naam in ‘zo:RAYMANN’ met uiteraard ‘Tante Es’ en items zoals ‘De Pappies’. Kenmerkend in de programma’s is de diversiteit waarmee Jörgen vele groepen in de samenleving weet te bereiken, te verrassen en te amuseren. Zijn betrokkenheid bij de multiculturele samenleving weet hij op een heldere en uitdagende manier te vertalen naar een succesvol programma voor de kijker.
 Op 3 september 2011 werd ‘RAYMANNs Suikerfeest’ voor het eerst uitgezonden bij de NTR, een amusante late-night-show onder leiding van Jörgen.
 Op 27 mei 2012 werd de documentaire ‘RAYMANNs Helden’ uitgezonden; in een uniek portret volgt presentator Jörgen Raymann de in Suriname geboren Nederlandse voetbalinternational Clarence Seedorf in Suriname en Milaan. 
In 2012 sloot Jörgen op 26 augustus wederom de islamitische vastenmaand ramadan af met het feestelijke late-night-programma ‘RAYMANNs Suikerfeest’. In het najaar van 2013 beleeft Jörgens late-night-show het 25e tv-seizoen van de show. In oktober 2014 waren de laatste 4 afleveringen van ‘zo:RAYMANN’ te zien op de zondagavond. Op 1 november verhuisde Jörgen naar de zaterdagavond met het programma ‘RAYMANN!’. In maart 2015 kreeg Tante Es eindelijk haar eigen tv-show: Dat ding van Tante Es.
In het najaar van 2015 presenteerde Jörgen een nieuw programma: BAAS Raymann. Hierin werd hij bijgestaan door 4 talentvolle, jonge cabaretiers: Nabil. Aoudad Ayad, Pieter Derks, Sounds El Ahmadi, Rayen Panday.

10 jaar diversiteit op televisie
Zondag 11 september 2011 bestond ‘Raymann is Laat’/’zo:RAYMANN’ 10 jaar, een unicum in de mediawereld van Hilversum. In deze uitzending blikte Jörgen terug op de hoogtepunten van zijn televisiecarrière met zijn favoriete tv-momenten en die van de kijkers, met comedians die groot zijn geworden na hun tv-debuut bij Raymann, interviews met grootheden, reportages en beroemde muzikanten.

Theater
Met zijn theatershow ‘Mi Kondre tru’ over Suriname en Surinamers kwam Jörgen in 1998 naar Nederland. Het was een doorslaand succes, de zalen waren uitverkocht. Hij kwam in hetzelfde jaar terug voor een reprisetournee. Daarna ging het hard met elk jaar een nieuwe voorstelling.
’Even Slikken’ werd in 2000 in Nederland geproduceerd in de regie van Felix de Rooy. De voorstelling liet de thema’s zien van het leven in Suriname, de komst naar Nederland en de terugkeer naar Suriname. Een schrijnend verhaal waarin op hilarische wijze een kijkje wordt gegeven in de ziel van iemand met twee liefdes, Suriname en Nederland, met hoop, verwachting, illusie en desillusie.  De voorstelling werd zeer enthousiast ontvangen en trok twee jaar lang in het hele land volle zalen. Het eerste grote succes voor Jörgen.
Hierna volgden vele voorstellingen, waaronder ‘In Holland Staat Mijn Huis’, ‘Slaaf of niet Verslaafd’ en ’Familyman’.
’Frede’ is de laatste voorstelling van Jörgen. Hij heeft hiermee twee seizoenen door Nederland getourd. Als kind werd Jörgen ‘Fredeman’ (bangerik) genoemd omdat hij bang was voor het donker, spoken en honden. Later werd hij bang om de verkeerde studie te kiezen, voor het examen; faalangst was hem niet vreemd. In ‘Frede’ neemt hij samen met zijn favoriete alter ego’s plaats op de bank en het publiek is zijn psychiater. Aan het einde van de avond is hij hopelijk over zijn angsten en podiumvrees heen. In augustus 2012 speelde Jörgen op Curaçao zijn laatste voorstelling van ‘Frede’.
Op 10 februari 2012 werd ‘Frede’ op televisie uitgezonden door de NTR.
Van januari t/m mei 2015 stond Jörgen met Brainpower weer in het theater met de voorstelling ‘Twee-eiig’.

Goede doelen

Jörgen is o.a. ambassadeur van Unicef. Op 23 mei 2011 heeft hij als ambassadeur van Unicef de eerste ‘65 Jaar UNICEF’ postzegel aan de koningin overhandigd. Jörgen heeft in Suriname zijn eigen foundation, het ‘PIET’-fonds, opgericht. Dit staat voor ‘Poor Infant Equality Trust’-fund. Het staat voor het ondersteunen van kinderen met een bepaalde wens op cultureel en/of educatief gebied. Vanaf april 2012 is hij tevens als ambassadeur verbonden aan ‘Hear the World’. Dit initiatief vraagt om aandacht voor het belang van een goed gehoor, het onderwijst het publiek over de consequenties van gehoorverlies en informeert mensen over hoe ze kunnen profiteren van de beschikbare auditieve hulpmiddelen. Jörgen: “Doven en slechthorenden moeten dezelfde kansen krijgen als horenden, alleen dan kunnen ze volwaardig meedoen.”

Bijzondere prijzen en erkenningen

Jörgen heeft door de jaren heen een aantal prijzen ontvangen. In 2005 ontving hij de Personality Prijs, in 2006 de Kleuren Award en in 2009 de ‘Jörgen Raymann’-tulp. Op 21 augustus 2012 kreeg hij de eerdergenoemde titel ‘Minister van Vrede’.
Op 24 april 2015 werd Jörgen koninklijk onderscheiden en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Te boeken: Jörgen in het land
Jörgen is een veelgevraagd cabaretier die met zijn optredens iemand net even op het verkeerde been kan zetten, of het nou een student of een multinational is. Als spreker kan Jörgen als geen ander zijn betrokkenheid bij de samenleving laten zien. Zijn speeches zijn to-the-point en inspirerend. Elk onderwerp trekt de aandacht. Een dagvoorzitterschap wordt door Jörgen gedegen, alert en met de nodige humor neergezet. Als presentator kan hij snel en vlot de avond of de onderwerpen aan elkaar praten.

Bibliografie

Televisieprogramma’s met Men At Work TV Produkties

– BAAS Raymann 2015
– Dat ding van Tante Es 2015
– RAYMANN! 2014
– RAYMANNs Helden 2012
– 10 jaar Raymann late night 2011
– Suikerfeest 2011 en 2012
– zo:RAYMANN 2010-2014
– The Private Life of (pilot) 2010
– Raymann is Laat 2001-2010
– De avond van de smaak 2008-2009
– The Comedy Factory 1999-2007

Theater
– Twee-eiig 2015
– Frede 2010-2012
– Familyman 2008-2010
– 130866, te gek om los te lopen 2006-2008
– In Holland Staat Mijn Huis 2004-2006
– Slaaf of niet Verslaafd 2002-2004
– Even Slikken 2000-2002
– Ay Man, ’t is Jörgen Raymann 1999
– Mi Kondre Tru 1998

DVD
– Family Man (2011)
– Nummer 130866 (2009)
– Comedy Factory (2008), met Jandino Asporaat en Todd Rex
– In Holland Staat Mijn Huis (2006)
– Slaaf of Niet Verslaafd (2004)
– Even Slikken (2000)

Boeken
– De derde Raymann, 2009.
In deze derde bundel heeft Jörgen Raymann weer zijn beste verhalen van de afgelopen periode samengebracht.
– De tweede Raymann, 2007.
Verkiezingen, familie, hobby’s en de Nederlandse samenleving, het komt allemaal voorbij. Met zijn soepele en humoristische stijl weet Jörgen over ieder onderwerp vermakelijk te schrijven. Raymann schrijft zoals hij praat: ontwapenend, snel en met de nodige zelfspot.
– Het beste van Raymann, 2006.
Een selectie van de 45 beste Telegraaf-columns van cabaretier Jörgen Raymann, gebundeld in één boek.
– Mama, Mama, Kijk Buurvrouw!, 2001.
We kiezen liever voor een verre vriend dan voor een bemoeizieke buurvrouw, die het altijd beter schijnt te weten. Maar Esselien van Doornengat is de ideale buurvrouw, die we allemaal willen hebben.

Links
zo:RAYMANN
  Raymann is laat  10 jaar Raymann is laat  Frede  Familyman  Unicef

Jörgen Raymann is te volgen op Facebook en Twitter.

 

Jörgen Raymann
 Presentator, cabaretier, spreker, motivational speaker, interviewer, columnist, TV, zo:RAYMANN, RAYMANN!, Tante Es, theater