Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/load.php on line 651

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/theme.php on line 2241
Bart Chabot – Men At Work TV Produkties
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/formatting.php on line 4387

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/formatting.php on line 4387

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/formatting.php on line 4387

Men At Work

Men At Work TV Produkties
Gustoweg 15
3029 AR Rotterdam
Tel: 010-4733777
Fax: 010-2732492
info@menatwork.tv

Artiesten


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/formatting.php on line 4387

Bart Chabot

In goed overleg met Bart Chabot, verzorgt Men At Work TV Producties niet langer zijn boekingen en artiestenmanagement. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.bartchabot.nl

Biografie
‘De dichter verliest zichzelf door zich te vinden en vindt zichzelf door zich te verliezen. Dat alles is bij Bart Chabot het geval.’ – Gerrit Komrij

Bart Chabot werd in 1954 geboren in Den Haag. Eind jaren zeventig kreeg hij faam als podiumdichter en zijn poëziedebuut, ‘Popcorn’, publiceerde hij in 1981. Daarnaast schreef hij diverse columns, onder andere voor muziekblad OOR. 
In 1989 debuteerde Chabot in het theater met Remco Campert en Jan Mulder, in 1998 begon hij met de legendarische theatertournee ‘Apocrief ABC’ met Herman Brood en Jules Deelder. Zijn laatste theatertournee was met Remco Campert en Jan Mulder in ‘Tot Zoens’.
Chabots levensstijl is terug te vinden in zijn schrijfstijl: enthousiast, snel en aanwezig. Chabot beleefde zijn literaire doorbraak naar het grote publiek met zijn vierdelige biografie over Herman Brood: ‘Broodje gezond’, ‘Broodje halfom’, ‘Brood en spelen’ en ‘Broodje springlevend’.
 Sindsdien zijn er talloze boeken verschenen. Zijn laatste boek ‘Diepere Lagen’ verscheen in 2011.
 In 2013 verscheen zijn eerste roman, getiteld ‘Triggerhappy’. In september 2014 werd Chabot 60 jaar. Voor deze speciale gelegenheid verscheen een bloemlezing van zijn werken, getiteld ‘Zestig’. Voor Het Groot Dictee der Nederlandse Taal, dat in 2014 het 25e jubileum vierde, schreef Bart Chabot de tekst.

Bart Chabot heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als dichter, schrijver en performer. Wie aan Bart denkt, denkt aan beweging. Achter zijn bril sprankelt een tomeloze energie en verbeelding, die zijn vastgelegd in zijn verhalen en biografieën, en poëzie. 

Boeken
Bart’s tomeloze energie zorgt ervoor dat er regelmatig een boek of bundel verschijnt. In 2011 maar liefst twee, namelijk ‘Diepere Lagen’ en een compilatie van de 4 ‘Brood’ boeken.
‘Diepere Lagen’ (2011)
 – Hierin schrijft Chabot over zijn ervaring met een hersentumor en de medische mallemolen. Chabot schrijft op een zeer luchtige wijze over zijn zoektocht naar het pad dat van de rand van de krater terugleidt naar de bewoonde wereld. Een bewogen humorvol boek. ‘Diepere lagen’ is niet alleen een energiek en lichtvoetig verslag van een behandeling van een hersentumor, maar vooral ook het bewijs dat Chabot een sterke en ontroerende verteller is.
‘Up On The Hilton Roof’ (2011) – compilatie
 – Iedereen weet wie Herman Brood was, maar er zijn maar weinig mensen die hem echt hebben gekend. Een van die uitverkorenen is Bart Chabot. Hij maakte zijn vriend jarenlang van nabij mee – thuis, op straat, onderweg, in het theater – en schreef vier boeken over hem, die samen een meeslepend verslag vormen van de avonturen van Nederlands enige echte rock-’n-rollheld.

In 2013 verscheen de eerste roman van Chabot’s hand, getiteld ‘Triggerhappy’.
In september 2014 kwam de bloemlezing van zijn werken uit, getiteld ‘Zestig’.

Op 9 mei 2015 verscheen een uitgebreide heruitgave van ‘Triggerhappy’.
Deze heruitgave werd gepresenteerd tijdens de opening van de tentoonstelling ‘Greatest Bits’, Chabot’s weergave op het moderne leven, authentiek en robuust. Centraal staat zijn schrijverschap, zijn leven als performer en als BN’er.
De tentoonstelling is te zien t/m 31 augustus in het OBA in Amsterdam.

Dichter
Chabot’s gedichten moet je op snelheid lezen, zoals Chabot ze zelf zou voordragen, in één flow. Het zijn geen compacte taalbouwsels waarbij je elke regel apart kunt proeven op je tong. Dit zijn teksten die als één windvlaag over de lezer heen komen. Wendingen kennen deze teksten weinig, er wordt op topsnelheid toegewerkt naar een pakkend slot. Dat kan dit type poëzie kwetsbaar maken. Blijft namelijk zo’n overrompelende eerste indruk bij herlezen overeind? Gelukkig is Chabots aanpak en taalgebruik van dusdanige kwaliteit dat het antwoord op deze vraag ‘ja’ is. Zijn rock-‘n-roll weergave van het moderne leven is authentiek en robuust. Chabots persoonlijkheid geeft deze poëzie body.

Columns
Een aantal van zijn columns uit de Haagsche Courant is samengebundeld in ‘Scheveningse wolken’ (2009). Ook buiten de grenzen van het Haagse zullen de lezers getroffen worden door de eerlijkheid en scherpzinnigheid van Chabots eerste bundeling columns.

Theater
Chabot is, naast zijn dichtwerkzaamheden regelmatig in het theater te zien. In 1998 begon hij de theatertournee ‘Apocrief ABC’ met Herman Brood en Jules Deelder en van 2005 t/m 2008 toerde hij door het land met Martin Bril en Ronald Giphart in de theatervoorstelling ‘Giphart & Chabot met bril’ en ‘De Grote Liefde’. In 2009/2010 was Chabot wederom te zien met Campert en Mulder in de voorstelling ‘Tot Zoens’, geïnspireerd door de Rolling Stones. Vanaf februari 2015 staat Chabot weer in het theater met Ronald Giphart met de voorstelling ‘Trio Giphart & Chabot’.

Televisie
Bart Chabot was een graag geziene gast bij ‘Pauw & Witteman’, o.a. in het kader van de verkiezingscampagne in 2010. Hij ontwikkelde zich tot een veelzijdige gast van het programma en kreeg een vaste plaats aan tafel waar hij met veel verve zijn favoriete politieke tv-momenten besprak. Als doorgewinterde Haagse journalist legde hij zijn oor te luisteren in de wandelgangen van de Tweede Kamer bij politici en de media. De informatie diende tevens als research voor zijn boek ‘Patatbalie’ (2010).
Tijdens de Olympische Spelen van 2012 was Bart drie weken lang vaste gast in het RTL-programma ‘De Zomer van De Spelen’.

Brillenlijn
Chabots signatuur is een onvervalste eyecatcher. De zwarte monturen die hij consequent kiest, zijn op z’n zachtst gezegd markant te noemen. Reden voor Chabot om een brillenlijn te lanceren. Oktober 2010 ging de collectie ‘Bart’ van Chabot in première. De brillen, gekenmerkt door een vintage-look met rock-‘n-rollinvloeden en exclusief voor mannen, worden verkocht bij de betere opticiens. Inmiddels is er naast de ‘ClassicLine’ ook een ‘SlimLine’, zowel voor mannen als voor vrouwen. De monturen zijn, zo zegt Bart, “voor mensen met tekst, mensen die houden van cultuur en persoonlijke ontwikkeling. Mensen die niet bij de massa willen horen, maar een eigen signatuur hebben en dat ook uit willen stralen”. De collectie biedt de brildrager een hoog gehalte aan fashion, design en kwaliteit.

Bijzondere prijzen en erkenningen
Bart Chabot nam als deelnemer aan ‘Het Groot Dictee der Nederlandse Taal’ 24 maal mee. Voor de 25ste editie schreef hij de tekst. In 2005 schreef hij ook al de tekst voor ‘Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal’ en in 2008 was hij beste ‘prominente Nederlander’ van de deelnemers aan het Groot Dictee.

In 2007 ontving hij de ‘Johnny van Doornprijs’ voor de gesproken letteren.

Te boeken: Chabot in het land
Bart is cultuurliefhebber en kan geboekt worden als spreker en presentator bij bijzondere gelegenheden. Zijn literaire vaardigheden zet hij in bij speeches voor symposia en het bedrijfsleven. Zijn zienswijze is to-the-point, zijn opmerkingen zijn subtiel en zijn vileine humor maakt het zware lichtverteerbaar!

Bibliografie

Boeken
2015 Triggerhappy (uitgebreide heruitgave)
2014 Zestig
2013 Triggerhappy
2011 Diepere Lagen
2011 Up on the Hilton Roof
2010 De Patatbalie
2009 Schiphol Blues
2009 Scheveningse Wolken
2008  Patatje Oorlog (samen met Pierre Wind)
2007  McPain, drie nieuwe gedichtenbundels
2006  Brood-biografie in cassettevorm
2006  FC Dood
2005  Fort Knox
2004  Greatest Hits
2004  Elvistranen
2003  Broodje Springlevend
2003  Zand Erover
2002  Brood en Spelen
2001  Broodje Halfom
2000  Kootjesblues
1997  Judaskus
1996  Broodje Gezond
1993  Genadebrood
1985  Stand!
1985  Babylon
1985  Duingeest
1982  Captain America
1981  Popcorn
1979  Als u zo gaat beginnen

Theater
2015                       Trio Giphart & Chabot
2009/2010           Tot Zoens, met Remco Campert en Jan Mulder
2008                      De Grote Liefde
2005 t/m 2008    Giphart & Chabot met Bril
1998                       Apocrief ABC
1989 t/m 1995      met Remco Campert & Jan Mulder

Links
Giphart en Chabot met Bril

De Grote Liefde

Paul & Witteman / Politiek Den Haag

Paul & Witteman / PvdA en Rokjesdag

 

Bart Chabot 
schrijver, dichter, spreker, columns, columnist, presentator, dagvoorzitter, boeken, media, theater, televisie