Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/load.php on line 651

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/theme.php on line 2241
Pierre Wind – Men At Work TV Produkties
Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/formatting.php on line 4387

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/formatting.php on line 4387

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/formatting.php on line 4387

Men At Work

Men At Work TV Produkties
Gustoweg 15
3029 AR Rotterdam
Tel: 010-4733777
Fax: 010-2732492
info@menatwork.tv

Artiesten


Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /var/www/vhosts/menatwork.tv/www/wp/wp-includes/formatting.php on line 4387
Pierre Wind

Pierre Wind

In goed overleg met Pierre Wind, verzorgt Men At Work TV Produkties niet langer zijn boekingen en artiestenmanagement. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.pierrewind.nl

Biografie

‘Zijn doen en laten is, en bestaat uit voer’

Pierre Wind (1965, Den Haag) is Kokoloog. Oftewel: chefkok, foodstylist, kokende schrijver, tv-presentator, digigraaf en filmmaker. Hij is bekend van zijn kookprogramma’s op televisie, ooit in 1997 begonnen met de serie ‘De Eetfabriek’ (NPS) over de voedselindustrie. Daarnaast is Pierre Wind jarenlang werkzaam geweest in diverse toonaangevende restaurants.
Hij is het boegbeeld van de innovatieve keuken en heeft hiervoor diverse prijzen gewonnen, waaronder ‘De Zilveren garde’. Uit zijn pannen en potten komen, naast reguliere kookkunst, gerechten zoals mosterd-sambalijs, zuurkoolijs, vruchtenhagel-uiencompôte, gamba’s met vanillevla en erwtensoep met marsepein.
In samenwerking met het Trimbos-instituut is hij verantwoordelijk voor het concept ‘Happy Drinks’.
In opdracht van de Gemeente Den Haag ontwikkelde Pierre het platform ‘
Slim Oud’  en de ‘Gouden Bordjes. Ook is Pierre Wind al geruime tijd bezig met het ontwikkelen van didactische smaaklessen, die op basisscholen worden gegeven: ‘Smaaklessen’.
Sinds 2013 is Pierre Wind ambassadeur van Natuur en Milieu en ontwikkelde hij onder andere het
e-kookboek met recepten van vleesvervangers.
In 2014 werd hij tevens door Natuur en Milieu uitgeroepen tot
Kok des Vaderlands. Pierre Wind is daarnaast een veelgevraagd spreker op scholen en congressen over thema’s als onderwijs en voeding.

De ‘maaltijd’ Pierre Wind bestaat uit vijf componenten:

1. Kok
 Pierre Wind:
is werkzaam geweest in (Michelin)-sterrenzaken als ‘Seinpost’, ‘Saur’ en ‘Prinses Juliana’ te Valkenburg. Ook was hij chefkok in restaurant ‘September’ in Den Haag en boegbeeld van de innovatieve keuken in restaurant ‘De Nas’.

Sinds 2003 geeft Pierre regelmatig les aan studenten van de opleiding Food Design & Innovation aan de Hoge Agrarische School in Den Bosch. Vandaag de dag staat hij op de kaart als reizende chefkok, als recepten- en ideeënbank, en als kookdocent aan de Middelbare Hotelschool Mondriaan Horeca, afdeling MOCBF. Pierre Wind gaat geregeld met zijn messenkoffer op pad om workshops en lezingen te geven bij opleidingsinstituten, congressen en bedrijven. In 2010 startte Pierre met de Groene Academie.

In 2014 werd Pierre Wind aangesteld als executive chef-kok van het nieuwe Haagse Tramrestaurant ‘Hoftrammm’. Na achttien jaar carrière te hebben gemaakt als TV-kok, programmamaker, kookentertainer en vormgever van vele smaakprojecten en lezingen, is hij weer aan een restaurant verbonden als chefkok. Pierre is aangesteld als Culinair eindverantwoordelijke, dus de betrokkenheid is groot en het menu is van zijn hand. Pierre Wind is niet permanent in het rijdende tramrestaurant aanwezig, maar zal wel regelmatig instappen. Het tramrestaurant werd 24 april 2014 feestelijk geopend. Meer informatie is te vinden op www.hoftrammm.nl.

Al jaren geeft Pierre didactische smaaklessen die op basisscholen worden gegeven (in samenwerking met o.a. het Voedingscentrum, de Universiteit Wageningen en het ‘InnovatieNetwerk, grensverleggend in Agro en Groen’. Zijn ideaal is dat smaaklessen verplicht worden op alle basisscholen in Nederland. Het Nationaal Comité Inhuldiging riep in april 2013 inwoners van Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk op, om hun toekomstdromen voor ons Koninkrijk met elkaar delen. Pierres droom is vastgelegd in het ‘Droomboek’: in de toekomst worden op alle scholen voedingslessen gegeven, zodat kinderen leren bewuster om te gaan met eten. Het boek werd op 5 september 2013 aangeboden aan koning Willem-Alexander. Zie NOS reportage Pierre Wind

Vanaf 2009 is Pierre Wind samen met het Trimbos-instituut de campagne ‘Happy Drinks‘ gestart. ‘Happy Drinks‘ zijn alcoholvrije dranken die een kick geven en een alternatief bieden voor alcoholhoudende dranken, thuis of tijdens het uitgaan. Pierre Wind drinkt zelf geen alcohol, en constateerde dat er geen vergelijkbaar non-alcoholisch alternatief beschikbaar was voor een uitgaansdrankje in de horeca. In 2014 steunde Pierre de oproep ‘IkPas.nl’ van het Trimbos-instituut, het Lectoraat Verslavingspreventie Windesheim en diverse GGD-en verslavingszorginstellingen. ‘IkPas.nl’ riep iedereen op om tijdens de vastenmaand na carnaval geen alcohol te drinken. In maart 2014 werden verschillende filmpjes online gezet, waarin Pierre alcoholvrije drankjes maakt.

In september 2014 werd Pierre Wind uitgeroepen tot ‘Kok des Vaderlands’. De eretitel ‘Kok des Vaderlands’ is een initiatief van Natuur & Milieu. Natuur & Milieu vraagt hiermee aandacht voor duurzaam én gezond eten. Pierre Wind zal zich als ‘Kok des Vaderlands’ gedurende het jaar, op momenten van nationaal belang, laten inspireren door de actualiteit en voegt daarmee bijzondere gerechten toe aan de Nederlandse culinaire traditie. Hij laat op deze manier zien, én proeven, dat duurzaam eten naast gezond ook heel lekker kan zijn. In de woorden van Pierre Wind: “Gezond, duurzaam, leuk om te bereiden en vooral hartstikke lekkâh !”

2. Televisiepresentator
 Pierre Wind:
was in het verleden presentator voor het NPS-televisieprogramma ‘De Eetfabriek’ (drie seizoenen). Ook verzorgde hij voor de NPS op de televisie en Radio 3FM zijn ‘Kookplaat’. Pierre maakte met twee regisseurs, Jeanine van Gool en Richard Vierbergen, het succesvolle televisieprogramma ‘Kookvanjou’. Dit was een programma voor de kleine medemens.

In 2004 verscheen in de week voor kerst dagelijks het spraakmakende NPS-programma ‘Kerst met Wind’. Ook maakte hij met Jeanine van Gool het jaarlijkse kinderboekenprogramma ‘De Kinderjury’, en verzorgde hij met Jan-Douwe Kroeske drie seizoenen lang het jaarlijkse NPS ‘Zomercarnaval’. Vanaf 5 oktober 2005 was op Nederland 3 het NPS-programma ‘Grazend Nederland’ te zien. Dit programma werd geproduceerd door Men at Work TV Produkties en was ook het regiedebuut van Pierre. ‘Grazend Nederland’ werd in 2006 herhaald en wordt vandaag de dag nog steeds als informatief programma ingezet voor diverse onderwijsdoeleinden. In 2008 kwam een grote wens van Pierre uit: het televisieprogramma ‘De avond van de Smaak’ met Jörgen Raymann was te zien bij de NPS op Nederland 3. In 2009 maakten Pierre en Jörgen hier een vervolg op.
In 2010 maakte Pierre deel uit van het acht afleveringen tellende tv-programma ‘De Coolfactor’ op Nickelodeon. Het programma was zeer succesvol en eindigde in het lijstje van best bekeken kinderprogramma’s. Sinds eind 2011 is Pierre Wind eenmaal in de maand op de zaterdagochtend te zien met een kookrubriek in ‘Z@PPLIVE (Ned 3). Daarnaast voert hij voor Vara’s ‘KASSA’ regelmatig smaaktesten uit zoals bijvoorbeeld ‘Kassa ontbijttest’. Ook was hij in 2014 te zien in ‘Kassa Groen’ met een vaste rubriek met tips.

3. Kokende schrijver
 Pierre Wind:
schreef de afgelopen jaren diverse (gast-)columns, bijv. voor ‘VIDA’ (Hart & Vaatgroep), ‘Privilege Magazine’, ‘Schooljournaal’) en de ‘Goed Bezig krant’ van Arbouw.

Van zijn hand verschenen vele boeken, maar ook twee gedichtenbundels en een verhalen-/gedichtenbundel.
Daarbij komen nog vele publicaties (gastoptredens) in boeken als ‘50 koks en een boer’, ‘Als schrijvers koken’, ‘Het insectenkookboek’, etc.

In november 1999 verscheen zijn eerste liefdeskookbaby op schrift, het boek ‘Wind aan de Kook’.
Oktober 2000 kwam zijn tweede kookboek ‘Wind in de Eetfabriek’ uit.
In 2004 verscheen zijn zeer succesvolle Kookboek ‘Lekkâh’ waarin Marnix Rueb zijn tekenkunsten laat zien. ‘Lekkâh’ heeft de internationale Gourmandprijs gewonnen. Eind 2005 verscheen de jubileumuitgave van ‘Lekkâh’, met daarbij een extra mini ‘Lekkâh’-kersteditie.
In november 2005 kwam Pierre met een verrassend boekje waar hij een totaal nieuw licht werpt op het fenomeen afvallen: ‘WAM’ (Wind Afval Methode).
In februari 2006 maakte Pierre speciaal voor het festival ‘Boekids’ een geheel eetbaar Kookboek ‘Doekoes voor Boekids’.
In november 2006 verscheen zijn interactieve familiekookboek ‘De Wondere Wereld van een Keukenkoning’ en eind 2007 kwam Pierre met de succesvolle titel ‘De kers op de Appelmoes’: een garneerboek voor elke maaltijd.
In 2008 schreef hij samen met Bart Chabot het spraakmakende boek ‘Patatje Oorlog’, waarin de heren o.a. de eerste Snacksterren in Nederland uitreiken (www.snackster.nl).
In 2009 schreef Pierre samen met zijn dochter Sterre ‘Smaakpretpark’, in hetzelfde jaar waarin het kinderboekenweekthema ‘Eten’ was.
Pierre heeft zijn medewerking verleend aan ‘De Wraak van het Spruitje’, het kinderboekenweekgeschenk van Jan Paul Schutte.
In februari 2010 werd ‘Het Smaakpretpark’ bekroond met de Armand Gourmandprijs tot het beste kookboek van de wereld in de categorie ‘kinder-familie’ kookboeken.
In 2010 verscheen ‘Kokologico’, een graphic kooknovel: het eerste kook(strip)boek in Nederland.

4. Foodstylist 
Pierre Wind:
is als freelance voerspecialist al jarenlang achter de schermen bezig in de wereld van film, commercials en fotografie. Op zijn conto staan vele culinaire opdrachten, waaronder voor de bioscoopfilm ‘Decadence’ van Steve Berkhoff (met in de hoofdrol o.a. Joan Collins), de film ‘Paradise framed’ van Paul Ruven, ‘Feestje’ van Ruud van Hemert en veel ‘vrij-werk’ met diverse fotografen.

5. Van digigraaf tot filmmaker 
Pierre Wind:
Pierre verzorgt foto’s, video’s, DVD’s en websites in opdracht. Pierre is zich nu aan het ontwikkelen tot app developer.

Pierre verzorgt onder andere kookworkshops, kookdemo’s, lezingen op maat en presentaties.