Men At Work

Men At Work TV Produkties
Gustoweg 15
3029 AR Rotterdam
Tel: 010-4733777
Fax: 010-2732492
info@menatwork.tv

Nieuws

Student uit Dordrecht wint Het Groot Dictee

TV-Programma's

 

De winnaar van de 25e editie van Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is de 21-jarige Randy van Halen uit Dordrecht. Hij is student Algemene Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij maakte 7 fouten in de tekst, die was geschreven door schrijver/dichter Bart Chabot.

De tweede plaats is voor Pepijn Hendriks, 37 jaar, afkomstig uit Leiden en in het dagelijks leven eindredacteur. De derde plaats wordt ingenomen door Madeleine van der Hoff uit Utrecht, 52 jaar en werkzaam als DTP-er in een ziekenhuis. Ex aequo op de derde plaats staat de 49-jarige Iris Hensel uit Den Haag, vertaler Nederlands/Duits op het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Beste prominenten
Bij de prominenten behaalde de Vlaming Christophe Vekeman de eerste plaats met 11 fouten. Vekeman is auteur van diverse romans en was ook winnaar bij de prominenten in 2002. Björn Soenens, hoofdredacteur van Het Journaal op de VRT, is de op eennabeste prominent met 12 fouten. Hij bleef NOS-weerman Peter Kuipers Munneke voor, die 13 fouten maakte.

Uitslag

Randy van Halen (Ned) 7 fouten
Pepijn Hendriks (Ned) 8 fouten
Madeleine van der Hoff (Ned) 10 fouten
Iris Hensel (Ned) 10 fouten

Beste prominenten

Christophe Vekeman (Vla) 11 fouten
Björn Soenens (Vla) 12 fouten
Peter Kuipers Munneke (Ned) 13 fouten

Fouten

De 65 deelnemers maakten gezamenlijk 1538 fouten. Een gemiddelde van 23.
De 23 Nederlandse prominenten maakten gezamenlijk 716 fouten, een gemiddelde van 31.
De bekende Vlamingen (11 in totaal) maakten 279 fouten, een gemiddelde van 25. Bij de lezers maakten de 21 Volkskrant-deelnemers 374 fouten. Gemiddeld 18 fouten.
De 10 lezers van de Vlaamse krant De Morgen maakten 169 fouten, een gemiddelde van 17.