Men At Work

Men At Work TV Produkties
Gustoweg 15
3029 AR Rotterdam
Tel: 010-4733777
Fax: 010-2732492
info@menatwork.tv

Nieuws

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2014

TV-Programma's

B4_BUAOIYAAzLF-

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen, weerman Peter Kuipers Munneke, directeur Rijksmuseum Wim Pijbes en actrice/schrijfster Annemarie Oster behoren tot de dertig prominenten die dit jaar meedoen aan Het Groot Dictee der Nederlandse Taal.

De jaarlijkse spellingtoets beleeft zijn 25-jarig jubileum en wordt woensdag 17 december uitgezonden bij de NTR op NPO 1. De presentatie is in handen van Philip Freriks en Martine Tanghe. De tekst van Het Groot Dictee wordt dit jaar geschreven door Bart Chabot, die aan alle 24 voorgaande edities heeft meegedaan. De jury staat onder leiding van oud-premier Dries van Agt.

Aan Het Groot Dictee der Nederlandse Taal doen dertig bekende Nederlanders en Vlamingen mee. Zij nemen het op tegen dertig spellingkenners, die zich plaatsen via een voorronde in de Volkskrant en de Vlaamse krant De Morgen.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal zal woensdag 17 december te zien zijn om 21:25 bij de NTR op NPO1.
Je kunt mee Twitteren met #grootdictee. Stel na afloop je vraag via Twitter en krijg antwoord van een taalkundige!