Men At Work

Men At Work TV Produkties
Gustoweg 15
3029 AR Rotterdam
Tel: 010-4733777
Fax: 010-2732492
info@menatwork.tv

Nieuws

Pierre Wind uitgeroepen tot Kok des Vaderlands

Artiesten

Nederland kent sinds vandaag een Kok des Vaderlands: Pierre Wind. De Kok des Vaderlands is een initiatief van Natuur & Milieu. Natuur & Milieu vraagt hiermee aandacht voor duurzaam én gezond eten. De Kok des Vaderlands laat zich gedurende het jaar – op momenten van nationaal belang – inspireren door de actualiteit en voegt daarmee bijzondere gerechten toe aan de Nederlandse culinaire traditie.

De Kok des Vaderlands laat op deze manier zien én proeven dat duurzaam eten naast gezond ook heel lekker kan zijn. In de woorden van Pierre Wind: “Gezond, duurzaam, leuk om te bereiden en vooral hartstikke lekkâh !”

Voor de culinaire fijnproever tot de man op straat
Natuur & Milieu kiest voor Pierre Wind om zijn brede expertise: hij was werkzaam in diverse toonaangevende restaurants, fervent voorvechter van smaaklessen op scholen en bevlogen om op innovatieve wijze te koken met duurzame ingrediënten met zo min mogelijk verspilling. Daarnaast streeft Pierre Wind een neutrale en onafhankelijke positie na. Met zijn unieke stijl weet Pierre Wind een brug te slaan naar alle lagen van de bevolking: van de culinaire fijnproever tot de man op straat.

‘De Kok des Vaderlands is er om Nederland te helpen en te inspireren met Goed Eten: gezond, duurzaam én lekker. Veel Nederlanders raken in de war door de tegenstrijdige berichten over eten. De ene goeroe roept dit, de ander dat. De Kok kookt met onomstreden ingrediënten: verse groente en fruit. Gecombineerd met gezond verstand en een dosis nuchterheid,’ aldus Olof van der Gaag, directeur Campagnes bij Natuur & Milieu.

40 jaar expertise
Natuur en Milieu heeft meer dan 40 jaar expertise in duurzaam en gezond eten én is succesvol gebleken in duurzame gedragsverandering. Natuur & Milieu introduceerde onder meer het begrip ‘Flexitariër’, een omschrijving voor een persoon die een of meerdere dagen per week geen vlees eet. Olof van der Gaag: ‘9 miljard mensen moeten straks goed te eten krijgen, zonder de aarde op te eten. Dit doen we door duurzaam eten leuker en makkelijker te maken.’

Pierre Wind boeken? Neem direct contact op met zijn manager.
Lees ook de biografie van Pierre Wind.