Men At Work

Men At Work TV Produkties
Gustoweg 15
3029 AR Rotterdam
Tel: 010-4733777
Fax: 010-2732492
info@menatwork.tv

Nieuws

Bram Strikwerda wint Groot Kinderdictee 2011

TV-Programma's

Bram Strikwerda uit Eelde heeft het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal gewonnen. De leerling van openbare basisschool De Kooi maakte slechts 5 fouten.

Maar liefst 7 kinderen hadden 6 fout: Niek Andries uit Oude-Tonge, Aimée Bogers uit Roosendaal, Sama Benlhai uit Bussum, Max van der Hart uit Bussum, Niek Jans Lötgerink uit Geldrop, Elsa Opheij uit Venlo en Marco Rikkers uit Hardenberg. Totaal werden er 721 fouten gemaakt. Dat is een gemiddelde van 12.

Jurre Bosman las het dictee voor. Hij is presentator van het Schooltv-weekjournaal. Het evenement vond plaats in de Eerste Kamer der Staten-Generaal aan het Haagse Binnenhof. De jury bestond uit voorzitter Bart Meijer (Het Klokhuis), Mylene Gordinou (Nieuws uit de natuur) en Rozemarijn Moggré (NOS Jeugdjournaal).

Jacques Vriens, bekend van Meester Jaap, Achtstegroepers huilen niet, Tien Torens Diep en Oorlogsgeheimen, schreef dit jaar Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal.